Koh Phangan - Reisverslag uit Ko Pha-Ngan, Thailand van Marije Bots - WaarBenJij.nu Koh Phangan - Reisverslag uit Ko Pha-Ngan, Thailand van Marije Bots - WaarBenJij.nu

Koh Phangan

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg Marije

03 April 2013 | Thailand, Ko Pha-Ngan

Sawatdee Kaa!

Ik ben nu op Koh Phangan, een eiland naast Koh Samui.

Na 33 trainingen, 10 kilo bruine rijst, 150L vocht minder, een paar blauwe plekken, 1 bloedneus en een beurs scheenbeen, zitten mijn 3 weken in een muay thai kamp erop.

De laatste 2 weken op Koh Samui bestonden vooral uit, 6.30 op staan en trainen, ontbijten, naar het strand, lunchen, om 17.00 uur weer trainen, naar de night market om te eten en dan slapen. Omdat ik geen scooter durf te rijden hier en dat de enige manier is om ergens te komen heb ik de afgelopen 3 weken alleen maar de straat waar het kamp is en het strand gezien. In de straat van het kamp zijn alleen maar massage salons, tattoo shops en bars met palen waar half naakte thaise vrouwen aan hangen. Na 3 weken begin je dat best zat te worden. Ook zit het hier op de een of andere manier vol met russen. Overal waar ik ga eten krijg ik een russisch menu terwijl ik vind dat ik er toch echt niet zo russisch uit zie.
Ik ben naar een muay thai wedstrijd geweest waar een paar jongens en een van onze trainers van het kamp vochten. Dat was een heel spectakel en erg leuk en leerzaam om te zien.
Ook ben ik naar de full moon party geweest in Koh Pangan met een paar mensen van het kamp. De full moon party is elke maand met volle maand en is een van de bekendste feesten van de wereld. Het is op het strand en alles is in fluor kleuren. Je kan je laten body painten met fluor kleuren en de meeste mensen dragen fluor kleur kleding. Je kunt overal buckets kopen wat emmertjes met drank zijn dus binnen no time is iedereen behoorlijk dronken, maar dat is voor veel mensen ook de bedoeling van het hele feest. Het was leuk om een keer meegemaakt te hebben.

31-3 Ben in naar Koh Phangan gegaan. Ik werd met de taxi opgehaald bij het muay thai kamp en afgezet bij de pier waar ik de boot nam naar Koh Phangan. Daar aangekomen stonden er natuurlijk allemaal taxies klaar om je naar je accomodatie te brengen.
Ik had een hostel geboekt voor 2 dagen in een dorm en zat in een kamer met 2 jongens, Matt en Dan, die ook allebei alleen reizen. We zijn die avond wat gaan eten en drinken samen wat erg gezellig was.Ik heb zelfs geleerd hoe je moet poolen.
Matt en Dan gingen allebei de volgende dag naar een bungalow park in de buurt waar je voor dezelfde prijs als de dorm waar we nu in zaten een eigen bungalow had. Ik had voor nog een nacht geboekt dus ik heb nog een nachtje in mijn eentje in de dorm geslapen en ben de volgende dag ook naar het bungalow park gegaan. Ik heb nu mijn eigen hutje met een 2 persoonsbed en een eenpersoonsbed, en een eigen badkamer en toilet, heerlijk. Helaas geen airco maar met een fan is het net te doen.

Gister hebben we met z'n 3en 2 scooters gehuurd, ik zat achterop, en hebben we langs de kust van het eiland gereden. Het was een mooie tocht en leuk om wat meer van het eiland te zien.
Die avond was er een pool party in ons bungalow park. Het zou het grootste en meest spectaculaire poolparty van Thailand moeten zijn maar het viel een beetj tegen helaas.

Omdat ik geen yoga plek van vinden die me leuk lijkt en ook nog betaalbaar is heb ik besloten hier geen yoga meer te gaan doen. Omdat dit eigenlijk de enige rede was waarom ik naar Koh Phangan ben gekomen en omdat er behalve met de full moon party verder niks te doen is op het eiland heb ik besloten dat ik naar Maleisie ga. Toevallig gaan zowel Matt als Dan ook naar Maleisie omdat hun visa in Thailand afloopt. Ze gaan eerst allebei nog ergens anders heen in Thailand en zijn dan rond 7-4 in Kuala Lumpur. Ik heb een busticket geboekt voor 5-4 en kom dan 6-4 in de ochtend na 22 uur reizen aan in Kuala Lumpur. Daar zal ik dan op 8-4 Matt weer zien.

Ik kan dus binnenkort weer een land aan mijn lijst toevoegen.

Tot de volgende blog.

• 03 April 2013 - 13:32

Monica:

Hi Marij!
    Leuk om te lezen weer! Blij dat het goed met je gaat.
    Volgens mij is Maleisie supermooi.
    Ik ben benieuwd!

Tot snel!
    xxxx

• 03 April 2013 - 14:55

Marieke:

Gaaf Maleisie! Als je dan toch in de buurt bent ;).....
    Ga je dan ook naar Borneo? Heel veel plezier maar weer! Xx

• 03 April 2013 - 19:30

Moniek:

He Marije, Erg leuk om je avonturen te lezen! Heel veel plezier in Maleisië (en misschien wel Singapore?) gewenst! Mocht je in de Camerons Highlands (om een beetje af te koelen) terecht komen, dan is Fathers guesthouse in Tanah Rata een aanrader en natuurlijk niet vergeten de plaatselijke delicatesse 'steamboat' te eten;) Groetjes, Moniek

• 04 April 2013 - 12:16

Maudy En Tamara:

Wat maak je toch allemaal fantastische dingen mee, geniet ervan!
    Nog steeds in afwachting van 'harry', ben inmiddels 35.5 wk en heel gelukkig dat alles er inmiddels op en aan zin. Groet, maudy!

• 04 April 2013 - 17:54

Marja:

Hoi Marije, het was even stil maar niet omdat jij dat ook zat. Wat een activiteit!
    Leuk om nu weer een ander land te gaan zien, dat wordt weer een kaartje erbij op de deur.
    Naast allerlei landen, gewoonten en culturen leer je ook heel veel mensen uit weer andere landen kennen. Lijkt me leuk, maar ook lastig om steeds weer in andere talen te praten.
    Goede reis verder, meer lokaal nieuws volgt via de e-mail.
    Dikke kus van mij

• 06 April 2013 - 11:51

Veronica:

Ha Marije,
    Wat is het toch leuk om steeds weer mee te kunnen lezen met al je belevenissen en vooral je activiteiten. Petje af voor wat je allemaal onderneemt en waar je op af stapt.
    Ik wens je nog een heel fijne tijd toe en blijf genieten.
    Alle goeds,
    Veronica.