Bangkok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Marije Bots - WaarBenJij.nu Bangkok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Marije Bots - WaarBenJij.nu

Bangkok

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg Marije

11 Februari 2013 | Thailand, Bangkok

Sawatdee Kaa!

Ik ben in Thailand, het land van de glimlach.

Op 9-2 ben ik van Sydney naar Bangkok gevlogen. Ik had van tevoren ingechecked en mijn stoel uitgekozen en ik had een stoel in de laatste rij uitgekozen zodat ik niemand achter me had zitten. Ik had het geluk dat er ook een lege stoel naast me was dus ik zat echt prima en de 9 uur was na 2 filmpjes en even slapen zo voorbij.
Aangekomen in Bangkok heb ik een taxi genomen naar mijn hotel in Khao San Road, de backpacker straat van Bangkok. Toen ik daar aankwam was het wel even schrikken, het is een grote straat vol met bars en kraampjes en rondrennende dronken touristen. Het was 3 uur in de nacht dus het uitgaansleven was natuurlijk vollop bezig. Mijn hotel is echt prima en mijn kamer ook, ik hoorde alleen wel de muziek van de straat op mijn kamer maar dat was wel een beetje te verwachten.

Het is heel erg wennen om in Thailand te zijn. In Nieuw Zeeland en Australie was alles natuurlijk erg goed georganiseerd en spraken ze engels. Ik voelde me daar soms ook geen echte backpacker omdat alles zo makkelijk ging, maar ik moet toegeven dat het wel fijn was.
Hier kost alles moeite, de weg vinden, iets vragen, iets kopen, iets boeken. Ik ben nu echt alleen en dat is best spannend in een land waar alles anders is en ze geen engels spreken. Ik moet nog even uitzoeken hoe alles werkt hier en ik hoop dat ik iemand tegen kom met wie ik samen kan reizen.

De volgende dag heb ik een extra nacht in mijn hotel geboekt zodat ik wat meer tijd had om dingen te regelen en uit te zoeken. Ook heb ik een bus naar Ayutthaya geboekt, een plaats 2 uur van Bangkok vandaan. Ik wilde ook vast een guest house boeken maar dat was nog een hele uitdaging. Ik had er een paar in de lonley planet gevonden maar als ik die opzocht op internet kon ik er geen website van vinden. Er stond wel een nummer bij maar omdat ik dacht dat ze vast geen engels spraken vroeg ik aan het meisje achter de receptie van mijn hotel of ze voor me wilde bellen. Dat koste natuulijk geld en toen ze het guest house aan de telefoon had gaf ze hem aan mij, dat was niet helemaal de bedoeling. De man aan de telefoon snapte er niks van en sprak geen engels dus na een paar min gaf ik het op en gaf de telefoon terug aan het meisje achter de bali,e en vroeg of ze het voor me wilde vertellen. Ik geloof dat ik nu dus geboekt heb maar zeker weten doe ik het niet.

De man van de toeristen info waar ik de bus had geboekt had een leuk idee voor me om te doen die dag. Ik moest de boot pakken en dan ergens uitstappen en daar de BTS skytrain nemen naar een shoppingmall of een markt.
Leuk idee alleen lukte het me al niet eens om de weg naar de boot te vinden. Uiteindelijk na het 2 keer gevraagd te hebben aan niet engels sprekende thai zag ik 2 touristen een steegje inlopen waar een bord met iets van boot erop stond, dus daar ben ik achteraan gelopen. Toen ik in de rij stond voor een ticket zei de mevrouw dat je alleen voor een tour een ticket bij haar moest kopen en anders kon je een ticket op de boot kopen. Ik ben dus uit de rij gegaan en heb nog even voor de zekerheid aan iemand die daar werkte gevraagd of de boot wel naar de plek toe ging waar ik heen moest, ze was niet erg behulpzaam en gebaarde me naar de boot die er toen aan kwam waar ik toen maar ben ingestapt. Het was best leuk op de boot en er was een lekker windje wat een verademing was in de hitte. Na een tijdje kwam er een vrouw langs voor tickets maar mij sloeg ze over. Ik snapte niet precies of ik nou een ticket bij haar moest kopen of dat ze tickets kwam ophalen dus ik liet het maar zo. Vanaf de boot had je een goed uitzicht over een gedeelte van de stad, met het contrast van hoge mooie gebouwen en krotte huisjes.
Na een tijdje begon ik me af te vragen of de boot wel naar de plek zou gaan waar ik heen moest. Ik besloot maar gewoon te blijven zitten tot het eindpunt en dan daar te zien wat ik zou doen want het was best leuk op de boot. Eenmaal aangekomen bij het eind punt had ik niet het idee dat er iets in de buurt te doen was en al helemaal geen shopping mall dus ik heb maar weer de boot terug genomen. Deze keer zat de boot stampens vol en was het een stuk minder aangenaam.
Eenmaal terug heb ik nog wat door Khao San Road gelopen en wat dingen gekocht die ik nodig had, zoasl een oplader voor mijn telefoon en een thaise simkaart.

Vandaag is het 11-2.
Ik kwam een nederlands stel tegen die een hotel wilde boeken wat erg moeilijk bleek te zijn omdat het gister Chinees nieuw jaar was en het heel druk is overal. Bijna alles hotels waren volgeboekt dus ik ben benieuwd hoe dat in de volgende plaats gaat waar ik heen ga.

Bedankt dat jullie allemaal mijn blog lezen en berichten sturen, dat doet me goed!

Tot de volgende blog!

• 11 Februari 2013 - 08:58

Evert:

Lieve Marije,

Wat een grote stap zo alleen naar een land waar je de taal niet spreekt en alles anders is. Vind het super knap van je dat je dat durft en weet zeker dat je daar je weg zult vinden. In ieder geval mis je de kou en sneeuw hier.

• 11 Februari 2013 - 09:17

Anja Ossenblok:

Dag

• 11 Februari 2013 - 09:21

Anja:

Dag Marije,

Leuk je verhalen te lezen en ook knap van je om je te wagen aan die chaos . Ik vond Bangkok ook een mpielijke stad, de drukte en de onherkenbaarheid op werkelijk alle terreinen.Volgens de anderen heeft dit juist zijn charme. Het gaat vast wel weer snel wennen. HG Anja

• 11 Februari 2013 - 09:56

Hetty:

Hoi Marije,

Wat knap dat je zo'n bootreis maakt, en niet precies weet waar je uitkomt!
    Het zal vast meer tijd kosten om je een beetje te settelen in Thailand. En die tijd heb je gelukkig.
    dikke kus,
    hetty

• 11 Februari 2013 - 14:30

Marieke:

Hey Marije,

Wat spannend allemaal. Lijkt me idd heel contrast, van NZ en Australië naar een aziatisch land. Gelukkig ben je wel vaker in Azië geweest en weet je een beetje hoe het is om daar te reizen. Al was je toen niet alleen natuurlijk. Hopelijk vind je snel weer een nieuw maatje waar je Thailand mee kunt ontdekken. Als je over die hitte spreekt, wordt ik wel erg jaloers. Het is hier nog steeds hartstikke koud, brrrr. Xxx

• 11 Februari 2013 - 16:15

Margriet:

Lieve Marije,

Ik vind het ook erg dapper van je en denk dat je misschien iets meer tijd nodig hebt om te wennen, maar het komt vast goed, het zal inderdaad leuker zijn als je weer iemand ontmoet met wie je samen kunt reizen, wie weet. Heb je nog een tip wie bij Servaes me zou kunnen knippen, ben naar Arendsen geweest, maar niet erg tevreden. Ben benieuwd naar je vlg blog

Liefs Margriet

• 11 Februari 2013 - 21:33

Loes:

Hoi Marije,

Dat is inderdaad een grote overgang maar je hebt al ervaring met vrienden opdoen. Nieuw Zeeland was toch ook even vreemd voor je. Het 'land van de glimlach' klinkt al wel heel mooi.

Enne, bedankt dat je mijn vriendenschare of facebook hebt verdubbeld, schiet al lekker op zo ;-)

Veel succes met je weg vinden.

Lieve groet,
    Loes

• 13 Februari 2013 - 20:50

Mieke:

Lieve Marije,

Klinkt allemaal heel avontuurlijk!
    Je hebt wel lef meid.
    Geniet maar lekker het gaat hier in Nederland morgen sneeuwen hopelijk komt het voorjaar hierna snel.

Liefs van Mieke:-)

• 16 Februari 2013 - 10:01

Marja G:

Lieve Marije, opnieuw ben je in een andere wereld aangekomen en dat zal op veel terreinen wennen zijn. Ik ben best jaloers op je, niet alleen om wat je allemaal ziet en beleeft maar vooral op je doorzettingsvermogen en lef. Opnieuw wens ik je veel prachtige ervaringen en leuke en interessante ontmoetingen toe.
    Met een superdikke knuffel van mij.