Melbourne, Sydney
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg Marije
10 Februari 2013 | Australië, Sydney
Ik ben nu in Thailand.
Maar eerst nog de laatste dagen Melbourne en Sydney.
2-2
Ik ben met Suus naar Little Italy geweest. Daarna zijn we naar Brunswickstreet gegaan in de wijk Fitzroy. Het is een hele gezellige straat vol met allemaal apparte winkels en restaurants. Suus had een verjaardag van een vriendin en ik mocht mee. We zijn uit eten geweest in een super leuk chinees restaurant. Chinees in Australie is niet zoals chinees in Nederland, het is geen bami pangang of nasi goreng, maar allemaal kleine hapjes zoals je ze ook eet in China zelf. Daarna zijn wel nog naar een bar geweest met een rooftop bar waar je je van tevoren voor moest inschrijven, je werd dan gebeld als je naar boven kon, erg hip allemaal.
3-2
Vanochtend heb ik ontbijt gemaakt voor Suus en Matt om ze te bedanken dat ik bij hun kon logeren. Wentelteefjes van rozijnen brood, fruitsalade en een bananen sinasappel smoothie.
Matt heeft me die middag met de fiets ergens afgezet vanwaar ik nog wat siteseeing kon doen op mijn laatste dag. Best een ervaring, fietsen door Melbourne. Ten eerste natuurlijk omdat ze links rijden maar ook omdat er veel verkeer is en het niet altijd heel duidelijk is ( voor een tourist dan ) Ook hebben ze hier de neiging om vanuit een geparkeerde auto gewoon de deur open te gooien zonder eerst te kijken of er een fiets aan komt. Je moet in Australie een helm dragen op de fiets en ik was er eigenlijk wel blij mee moet ik zeggen. Ik heb wat mooie parken gezien en de kathedraal en daarna kwam Matte me weer ophalen.
4-2
Dag Melbourne, hallo Sydney. Na een korte vlucht kwam ik aan in Sydney waar Eef en Chris me kwamen ophalen. Eef en Chris wonen nu bij de broer van Chris in Manly, een wijk aan het strand van Sydney. We dropte mijn spullen bij mijn hostel en zijn daarna door manly gaan lopen en uit eten geweest. Sydney is heel anders dan Melbourne, hoewel het groter is komt het niet zo over. De sfeer is wat relaxter en de mensen zijn wat minder hip en trendy. Sydney is een echte surfstad met heel veel stranden waaronder het bekende Bondi beach (Bondi Rescue).
5-2
Omdat Eef ook nog niet alles in Sydney gezien heeft hebben we vandaag een site seeing dag.
Om naar het centrum van Sydney te komen moet je vanuit Manly de ferry pakken, je komt dan langs het welbekende Opera House, gelijk al nummer 1 van de site seeing lijst gezien. Nadat we aangekomen waren in het centrum zijn we langs het Opera House de Botanic Garden ingelopen, niet echt een met bloemen maar toch mooi. We zijn nog door Kings Kross en The Rocks gelopen, 2 bekende wijken van Sydney en hebben daar een drankje gedronken op een roofbar.
Daarna weer terug met de ferry waar Chris op ons stond te wachten en zijn we naar Shelly beach gelopen voor een picknick op het strand.
6-2
Omdat mijn hostel niet helemaal was wat ik er van gedacht had ben ik vanochtend naar een ander hostel gegaan, veel rustiger en een grotere en schonere kamen.
Daarna ben ik naar Eef en Chris gegaan in het huis van de broer van Chris in Freshwater, een wijk naast Manly. We hebben een drankje gedaan en daarna moest ik mezelf vermaken omdat Eef en Chris op babybezoek gingen.
Ik heb de ferry genomen naar het centrum en ben daar naar de wijk Darling Harbour gegaan en heb daar rondgelopen. Daarna ben in naar Chinatown gegaan waar je Paddy's Market heb, een grote overdekte markt waar ze vanalles verkopen.
Eef kwam die avond naar mijn hostel om samen te eten. Iedereen in het hostel heeft zijn eigen bord, kom, mes, vork en lepel en ze hebben in de keuken veder geen extra service. Ook hebben ze maar 1 pan en 1 koekenpan dus het was een beetje inproviseren en we hebben uitijndelijk pasta uit een vergiet gegeten, ik in mijn yogurtkom met lepel, en Eef op een bord met mes en vork.
7-2
Vanochtend heb ik Eef geknipt. Daarna hebben we een wandeling van Boni Beach naar Cogee Beach gemaakt langs het strand. Erg mooi, alleen moet ik zeggen dat ik als Bondi Rescue fan het Bondi strand wel een beetje vond tegenvallen, het is heel klein in het echt.
Toen we terug kwamen stond Chris ons op te wachten bij de ferry en zijn er uit eten geweest in een heel leuk tappas restaurant.
8-2
's Ochtends heb ik mezelf een beetje vermaakt op het strand, in de middag kwam Eef naar me toen en zijn wilde we naar een Quarantaine museum gaan waar reizigers die vroeger met de bood naar Australie kwamen in quarantaine werden gezet voor ze het land in mochten.
Toen we er aankwamen bleek het niet echt een museum te zijn maar meer een gebied waar je door heen kon rijden met de auto. Je kon er zelfs overnachten, best vreemd. We hebben een busje genomen dat ons ergens afzetten bij een informatiepunt en cafe. Het was heel onduidelijk waar we precies heen moesten en we hadden niet veel tijd. Toen we een ijsje hadden gehaald en even buiten stonden kwam de mevrouw van het cafe naar buiten om ons wat te vertellen over hoe het vroeger ging als de reizigers aankwamen. Interressant om te horen en uiteindelijk dus toch nog wat geleerd.
9-2
Naar Thailand!