Melbourne, Australië
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg Marije
02 Februari 2013 | Australië, Melbourne
Ik ben nu in Melbourne, Australië bij Suzanne en Matt.
De vlucht naar Australië was prima en duurde gelukkig maar 3,5 uur. Suus en Matt kwam en me ophalen wat erg fijn was want Melbourne is een gigantische stad en het was anders een heel gedoe geweest om bij hun huis te komen. Het is heerlijk om weer een eigen kamer te hebben, een normale handdoek, lekker zelfgemaakt eten en zelfs een eigen laptop te leen. Vanuit hun huis ben je in 15 min met de tram in het centrum.
De dag nadat ik aankwam 26-1 was het Australian day, een nationale volksdag, net zoiets als koninginnedag maar dan zonder de kraampjes en de koningin. Suus en Matt hadden een feest die dag waar ik mee naar toe kon. Even een korte uitleg over het feest: In de vriendengroep van Matt gaat al een tijdje een opblaaspop, genaamd Bessie, mee die al een hele geschiedenis heeft samen met de vrienden. Matt heeft haar geadopteerd en is nu haar vader. Bessie heeft een opblaaspopman genaamd Tyrone ontmoet en die heeft haar ten huwelijk gevraagd, dus gaan ze nu trouwen.
We gingen dus naar hun huwelijk. De ceremonie was in het huis van vrienden van Suus en Matt en die hadden er echt een hele hoop werk van gemaakt. Alles was versierd, er was een BBQ, heel veel lekker zelfgemaakt eten en er waren zelfs 2 huwelijks taarten in de vorm van de hoofden van Bessie en Tyrone. Er werden speeches gehouden door Matt en nog een vriend, er werd een gedicht voorgelezen en ze werdenr in de echt verbonden door een vriend die ook echt een huwelijksambtenaar was. Na de ceremonie was er een fotoreportage over Bessie en Tyrone en werden de taarten aangesneden.
Het was een mooie ceremonie en een leuk feest.
27-1
Vandaag heeft Suus me Melbourne laten zien, nou ja, een klein stukje dan want Melbourne is een hele grote stad. Het leuke aan Melbourne is dat het verdeeld is in verschillende wijken die allemaal weer net even anders zijn en hun eigen leuke dingen hebben. Zo heb je bv Chinatown, Little Italy en Sint Kilda waar het strand is. We zijn die dag ook naar de Queen Victoria Market geweest, een hele grote overdekte markt waar je echt alles kunt kopen, vlees, groente en fruit, kleding, souveniers.
We hebben door het centrum gelopen en naar het strand in Sint Kilda geweest. Het leuke aan het centrum van Melbourne is dat het een heleboel kleine steegjes en straatjes heeft met hele leuke verstopte cafeetjes en restaurantjes die vaak op een bovenste verdieping van een gebouw zijn zodat je een mooi uitzicht hebt over de stad.
28-1
Vandaag kreeg ik nog een verjaardagskadootje van Suus. Ze nam me mee voor een ritje in de Puffing Billy, een oude stoomtrein tussen Belgrave en Gembrook. De rit gaat door de Dandenong Ranges, een regenwoud. Het is een open trein met stalen stangen aan de zijkant in plaats van ramen, waar je op kunt zitten zodat je met je benen aan de buitenkant van de trein bungelt.
We hebben niet de hele rit gedaan maar zijn uitgestapt in een park waar we hebben gepicknickt.
29-1
Vandaag weer met Suus de stad in geweest. Deze keer naar Yarra Ville, een wijk van Melbourne. Een van de straten in de wijk was afgezet en er was kunstgras op de weg gelegd met allemaal ligstoelen en tafels erop. Het was erg lekker weer dus we hebben lekker buiten op het kunstgras in een ligstoel geluncht. Daarna hebben we de ferry terug naar het centrum van Melbourne genomen. Een tocht van een uur met een mooi uitzicht over de skyline van Melbourne.
30-1
Suus moest weer werken vandaag en ik heb de Great Ocean Road gedaan. De Great Ocean Road is een weg langs de zuidkust van Australië. Het is een weg van 240km waarvan de aanleg begonnen is door soldaten die terug kwamen van de 1ste wereldoorlog. Onderweg heb je een aantal bezienswaardigheden waaronder: Bells Beach, een populair surf strand.
London Bridge, een oude ingestorte brug.
De 12 apostelen, gigantische rotsen die uit de zee steken, en zijn ontstaan door erosie van kalksteen kliffen van het vasteland.
Otway National Park.
En natuurlijk koala's kijken.
Het was een lange rit maar het was erg leuk om meer van Australië te zien.
31-1
Suus en Matt zijn weer aan het werk dus vandaag moest ik me zelf vermaken. Ik ben naar de Victoria Market gegaan en heb mijn eerste souvenir gekocht, een boemerang. :) Verder heb ik wat door het centrum gelopen tot het ineens binnen 2 min donker was en er een enorme harde regenbui was. Toen maar even in een café geschuild met
1-2
Vandaag was ik weer alleen en ben ik de hele dag bezig geweest met mijn foto's. Ik heb ze voor de veiligheid op een USB stick gezet maar ik wilde ze ook op facebook en op mijn blog zeten voor jullie. Het duurt alleen echt een eeuwigheid voordat alles foto's geüpload zijn vandaar dat er nog steeds niet meer foto's op mijn blog staan. Ik heb wel de meeste op facebook staan alleen staan ze daar in een rare volgorde.
Die avond zijn we uit eten geweest in Chinatown met nog wat vrienden van Suus en Matt. We zijn gaan eten in een restaurant waar naast je tafel op de muur een scherm hangt waar je je eten op kunt bestellen. Heel handig en heel snel dus je besteld al snel te veel, helemaal niet erg want het eten is erg lekker.
Zondag ga ik alweer naar Sydney om daar Eveline en Chris op te zoeken.
Tot de volgende blog!
02 Februari 2013 - 12:27
Marja G.:
Dag Marije, hoewel de afstand niet enorm is, klinkt Australië heel anders dan Nieuw Zeeland - in ieder geval de stad Melbourne. Opnieuw heb je een mooi stukje van de wereld gezien en komen en heb je nog veel tegoed. Veel plezier bij de Aussies. Marja -
02 Februari 2013 - 17:46
Marieke: